torsdag 4 oktober 2018

Fin start för Sport

Nämnde tidigare att experterna var eniga före årets hockeyliga.
Vasa Sport. Plats 15 av 15.
Jumbo.
På pappret var laget svagt, mycket svagt, med synnerligen få profilspelare.
Bäddat för tung säsong, alltså.
Men, som jag tidigare noterade inför säsongstarten, the only way is up.
Örnarna har börjat bra och är ingens hackkyckling.
Ta bara 6-0 ledningen borta mot Ässät! Spelar mindre roll att slutresultatet blev 6-3, helt övertygande. 0-2 senast hemma mot Tappara vändes till 2-2, tyvärr sedan förlust i förlängningen, igen, men i alla fall en pinne.
Det börjar bli rutin det här med förlängningsförluster och där ser vi lagets stora svagheter just nu, alltför ojämn målvaktsbesättning och för få spelare som klarar att möta motståndarlagen 3-3. Med fulla femmor går det bättre, men stora ytor gynnar skickliga spelare.
Sport behöver värva en stabil målvakt och minst en-två spelare som är puck- och skridskoskickliga nog för att spela även 3-3. Annars kan det trots fin start i slutet av säsongen ändå bli plats 15.
Och publiken måste hitta tillbaka till hallen. 2500 mot Tappara och under 3000 mot TPS på helgmatch är inte good enough. Snittet borde ligga en bit över 3000.
Två konkreta förslag på klubbnivå: Sport borde sluta med förlegade panikideer som en oktoberfest där halva ståplatsläktaren ingärdas som F-18 område under ligamatch (blev en flopp och fick endel publik att rösta med fötterna) och gogo-flickor i kortkort hör inte hemma 2018, också Sportledningen borde ha lärt sig det av #metoo.
Snacka om brist på spelöga.
Skaffa nån till organisationen som kan lyfta klubben istället.
Som kan locka tillbaka 3000+ publiken.
Det behövs. Nu.