söndag 2 januari 2022

Motörheads Livepärla på box

No Sleep ’til Hammersmith.

En av historiens fränaste liveskivor.

Klassiker, oh yeah.

Inspelad 1981 (en låt, Iron Horse, 1980) då originaltrion var som allra bäst.

Och nu låter det bättre än någonsin.

Live-klassikern är remastrad 2021. Vinylboxen inkluderar en hel spelning. Cd-boxen  innehåller tre hela konserter plus albumsklassikern. Det är himla mycket bra liveinspelningar med Motörhead som bäst. Men lite varning för priset på cd-boxen, 60+ euro. Musiken håller minsann pris/kvalitets-förhållandet mer än väl i skick, men själva boxen har sämsta möjliga system för att hålla skivorna på plats. Ja, det är så uselt att man bara kan utbrista: 

Totalt värdelöst, BMG.

Jag beställde en box, två av skivorna flöt runt i boxen för att systemet med tunna böjbara plastbitar som håller skivorna på plats var sönder. Boxen returnerades, ny box anlände, och även där var en av ”plastfjädrarna” sönder. Men skivorna var åtminstone ok.

Så, räkna med att cd-skivorna måste förvaras på annat sätt än i orginalboxen. Och det är helt enkelt inte good enough.

Musiken, däremot, utmärkt över 4 cd:n, med två spelningar i Newcastle och en i Leeds, utöver ett strålande livealbum. Det ger också lite perspektiv på livealbumet och valet av låtversioner. Musikmässigt håller boxen superb klass. Boysens tunga och frenetiska sound sparkar rumpa, hårt. Synd bara att skivbolaget så till den milda grad snålat på själva boxen och valt ”plastfjädrarna.

Lemmy, ”Fast” Eddie och ”Philthy Animal” var helt fenomenala live 1981. Mera behöver inte sägas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar