söndag 19 maj 2019

Construction Time - Again!

Det är i år 35 år sedan Depeche Modes briljanta Construction Time Again kom ut.
Faktiskt.
Tyska musikmagasinet Sonic Seducer firar jubileet med en strålande tribut-cd som bilaga till senaste numret (2019/06). Med finns nio exklusiva liveversioner av DM-spår med tributbandet Forced To Mode.
Lite märklig låtblandning, visserligen, för här ingår varken den utmärkta singeln Love In Itself eller det starka albumspåret Shame. Istället har Forced To Mode tagit med versioner av b-sidorna Work Hard och Fools.
Totalt tre låtar akustiskt, och sex låtar med full tyngd. Och genomgående gör Forced To Mode en fin insats. The Landscape Is Changing fungerar till exempel utmärkt i akustisk version, och jag skulle ju gärna höra den låten akustiskt med original-Mode
För Depeche-fans är det färska numret av Sonic Seducer mer än väl värt priset bara för den här tribut-cd:n.
Ett mycket intressant live-komplement till original-albumet.
Men, förstås, ändå bara ett surrogat och komplement.
För den som gillar synthar och som inte redan har hört Construction Time Again:
Det är dags nu.
Construction Time Again är det enda genomgående politiska album som DM har gjort.
Efter uppföljande singeln People Are People dröjde det ända till senaste albumet Spirit och tunga Where's The Revolution och Going Backwards, innan DM så tydligt tog politisk ställning igen.
Redan det gör Construction Time Again intressant för nya DM-fans, som kanske bara känner Spirit.
Vi andra återvänder gärna till en gammal favorit med Forced To Mode och höjer en skål för det superba originalalbumet och 35 år med klassikern Everything Counts med flera på musikradion och i skivbacken.
Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar