lördag 11 maj 2019

Uni Hamburg 100

Rektor Dieter Letzen. (c)PE

Universität Hamburg har firat sina första 100 år.
Officiellt med Festakt och campusfest den 10 maj 2019.
Med förbundsdagspresidenten Wolfgang Schäuble som högt uppskattad festtalare.
Men programpunkterna var fler än så, och även de andra gästerna bemärkta.
På scenen framträdde bland andra komikern och serietecknaren Otto Waalkes, den roligaste av talarna, och tyska ESA-astronauten Alexander Gerst, som bland annat överräckte en Uni Hamburg-flagga som han haft med sig ut i rymden, till den legendariska rektorn för Uni Hamburg, professor Dieter Lenzen (se bilden).
Förste borgmästare Peter Tschentscher framförde officiell hälsning till universitet från "Freien und Hansestadt Hamburg". Och fick dessförinnan från scenen motta en hälsning från professor Peter Burger om att universitetet behöver bättre finansiering.
En del allvar, men också humor och avslappnade talturer, så det blev en roligare festakt än väntat.
Och bra musik, dessutom, av universitetets egna Skyliner Jazz-Bigband. De gjorde framför allt en lång, groovig och härligt funkig version av klassiska Earth, Wind & Fire-örhänget Fantasy.
Campusfesten efteråt (pågick bara till klockan 19), var mera avslagen än väntat, kanske mest på grund av vädret, regn på dagen och småkallt på kvällen.
Men åtminstone ett av banden på scenen imponerade, med duktig rullstolsbunden sångare och härligt tryck. Ganska otippat gjorde de även en reggaecover på 80-talshiten Karma Chameleon. Verstexterna var sisådär, men refrängen satt klockrent.
Bara det.
En trevlig dag.
Stort Grattis Uni Hamburg.
Till de första hundra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar